Klussen in huis en tuin

Klussen in huis en tuin zullen vroeg of laat aandienen. Uw huis is meer dan muren met een dak – het vertegenwoordigt zowel uw stijl van leven als uw financiële positie. Wil een dergelijke investering zijn waarde blijven behouden, dan zult u het tegen verval moeten beschermen door een regelmatig onderhoud, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Dat onderhoud zal moeten plaatsvinden voordat er mogelijkerwijs gebreken aan het licht treden.

Klussen in huis – Doehetzelf of Vakman

Waardoor treden er gebreken op? Een huis bewonen betekent dat men op kortere of langere termijn te maken krijgt met slijtageverschijnselen. Deze hebben doorgaans natuurlijke oorzaken in de vorm van weersinvloeden, parasieten en een natuurlijk verval.

Optrekkend grondwater, regen, sneeuw en wind leiden alle tot een zeker bederf. De wind dringt door kieren van ramen en deuren, voert vuil en stof mee en kan de dakbedekking zwaar beschadigen. Zelfs de zon heeft een schadelijke invloed: het schilderwerk kan gaan bladderen, gordijnen en meubelstoffering kunnen gaan verbleken.

Houtworm in balken en dakspanten kan op den duur zeer ernstige gevolgen hebben als niet meteen maatregelen worden getroffen. Zetting in de fundering kan scheuren in muren en gevel bewerkstelligen. Wat kan men daartegen doen? De meeste slijtageverschijnselen treden eerst na een aantal jaren aan het licht. Dus hoe eerder u ze probeert te voorkomen, des te eenvoudiger en goedkoper de werkzaamheden zullen uitvallen.

2 opties om uw klus te laten uitvoeren.

U hebt daarbij twee mogelijkheden: een vakman inschakelen of het werk zelf ter hand nemen.

Klussen in huis – Doe het zelf.

klussen in huisZelf doen loont de moeite Het belangrijkste voordeel van zelfwerkzaamheid bij woningonderhoud is de factor kostenbesparing.

Het geld dat u anders aan arbeidsloon kwijt bent, kunt u nu aanwenden voor verdere verbeteringen aan het huis. Dergelijke verbeteringen verhogen niet alleen het wooncomfort, maar zullen uw huis ook in waarde laten stijgen.

Daarnaast hebt u dan nog het voordeel dat u het karwei kunt aanpakken op het tijdstip dat de dagelijkse activiteiten vrijwel gewoon kunnen doorgaan. U kunt bijvoorbeeld het leegruimen van een vertrek op een zodanig tijdstip plannen dat u en uw huisgenoten er het minst hinder van ondervinden.

Maar de grote beloning vindt u in de voldoening wanneer het werk is voltooid en u van het resultaat kunt genieten. En niet te vergeten de wetenschap dat u uw huis naar eigen smaak en voorkeur hebt vormgegeven zonder op de hulp van anderen te zijn aangewezen. Hoe meer u zelf doet, hoe meer vakmanschap u verwerft en hoe groter de tevredenheid over de resultaten.

Klussen in huis – Vakman inschakelen.

Niettemin blijft het belangrijk te weten wanneer u de hulp van een vakman dient in te roepen. Als u echter de adviezen leest op onze website, zult u binnen korte tijd voldoende zelfvertrouwen opdoen om vrijwel alle klussen zelf aan te pakken, van het ophangen van een bergplank tot het repareren van een gesprongen waterleidingbuis.

Gratis offerte aanvragen – Loont het de moeite om klussen in huis zelf uit te voeren. Bij situaties waarbij u zich toch wat onzeker voelt, kunt u alsnog de hulp van de vakman inroepen. Ook is het handig om een gratis offerte aan te vragen, u weet dan precies wat de vakman kost. En zo kunt u eenvoudig uitrekenen wat u bespaart als je de klus zelf geheel gedeeltelijk uitvoert.

Grote klussen in huis en tuin – Schakel vakman in.

Bij omvangrijke arbeid, zoals een nieuwe aanbouw, schuur of tuin uitbreidingen, verwijderen van binnenmuren, een dakkapel plaatsen of het opnieuw dekken van het dak is het eveneens raadzaam professionele hulp in te schakelen.
Met onze gratis offerte service, vraag je eenvoudig en geheel vrijblijvend offertes aan bij professionals bij jou in de buurt.