Schilderwerk – Zelf doen of Schilder offerte aanvragen

Goed schilderwerk is voor een huis wat een gezonde huid is voor de mens. Schilderwerk weerspiegelt de conditie en instelling van de bewoner, verschaft de achtergrond voor een aangename omgeving en verleent een persoonlijke noot aan het wonen.

De keuze van de verf is de eerste noodzakelijke beslissing die genomen moet worden. Het is alle tijd en moeite waard om de juiste kleuren te bepalen – bij twijfel kunt u altijd de vakman of verfhandelaar om advies vragen.

Schilderwerk verdient tijd en aandacht.

schilderwerkEen met zorg opgebrachte verflaag behoudt daarentegen voor vele jaren zijn kleur en beschermende eigenschappen. Muurverven op waterbasis worden steeds meer toegepast vanwege hun dekkende eigenschappen en gemakkelijke verwerking.

We kennen vinylverf , latexverf, acrylverf, waterverf . Het goed prepareren van de ondergrond is een van de belangrijkste voorwaarden om tot een fraai resultaat te komen. Verzuimt u dat, dan zullen bladders, gaatjes en andere ongerechtigheden zichtbaar blijven en afbreuk doen aan het aanzien. Iedere tijdsbesparing, behaald op onzorgvuldige voorbereiding van het te schilderen oppervlak, zal naderhand een improductieve besparing blijken.

Neem dus de tijd en werk nauwkeurig, en vraag eerst een gratis offerte aan. Zo kun je eenvoudig prijzen vergelijken, en nagaan of zelf doen de moeite waard is.

[ banner ]

Nieuw schilderwerk – Goede planning & voorbereiding.

Nieuw schilderwerk is slechts zo goed als de planning en voorbereiding ervan. De eerste stap, bij welke onderhoudswerkzaamheden ook, is het bepalen van de omvang van het werk, nog voor de tijdsduur, de kosten en de materialen berekend worden.

In huizen van na ongeveer 1950 is het gebruikte timmeren kozijnhout doorgaans van mindere kwaliteit dan dat in oudere huizen. Daardoor is het hout meer onderhevig aan krimpen en uitzetten en vertoont het eerder gebreken. Deze gebreken moeten worden weggewerkt door ze te vullen. Aan de andere kant is in moderne huizen vaker kunststof toegepast, zoals bij plinten, deuren, ramen en kozijnen.

Schilderwerk bij oude huizen.

Bij oudere huizen doen zich weer andere problemen voor. De muren, meestal dik en zonder spouw, zijn soms vochtig en moeten om die reden voor-behandeld worden. Houtwerk en pleisterwerk aan plafonds en muren zijn in de loop der tijd aan verval onderhevig geweest en dienen eerst gerepareerd te worden voordat u met het schilderen of behangen kunt beginnen.

Het houtwerk gaat vaak schuil onder meerdere oude verflagen en als deze in slechte toestand ver keren zullen ze moeten worden afgekrabd met een verfbrander of met een afbijtmiddel behandeld. Om zo oude verflagen te verwijderen.

Goed schilderwerk kost tijd.

Goed schilderwerk neemt meer tijd in beslag dan u vaak denkt. We geven hier een schatting hoeveel tijd u gemiddeld nodig heeft voor het opknappen van een ruimte van 3 x 4 meter. Handige richtlijn om de klus zelf te doen of een gratis offerte aan te vragen.

Plafonds (sausen) schilderen

  1. Reinigen en bijwerken. [1 tot 1.5 uur]
  2. Indien nodig voorstrijklaag (primer) aanbrengen. [1 tot 1.5 uur]
  3. Schilderen / sausen van plafond. [1 tot 1.5 uur]

Muren en wanden schilderen

  1. Reinigen en primer opbrengen indien nodig. [2 tot 3 uur]
  2. Schilderen / verven van muren en wanden. [0.45 tot 1 uur]

Deuren, ramen en plinten

  1. Schuren en plamuren , voor verwijderen van oude verflagen moet men extra tijd uittrekken. Zo ben je al snel [2 tot 3 uur] bezig en vergeet niet deze voorbereiding bepaald uiteindelijk het nieuwe schilderwerk.
  2. Plekjes en kleine gaatjes bijwerken. [0.25 tot 0.5 uur]
  3. Grondverf aanbrengen [2 tot 3 uur] afhankelijk hoe dekkend de verf is.
  4. Aflakken of ook wel afschilderen genoemd [2,5 tot 3,5 uur] ook weer afhankelijk of men 1 of 2 lagen verf moet aanbrengen.

Zelf doen of vakman inhuren

buitenschilderwerkNu u ongeveer weet hoeveel tijd u kwijt bent aan goed schilderwerk, komt natuurlijk de vraag op kan ik het zelf – of niet? Schilderwerk lijkt eenvoudig, maar vereist zeker kennis van materiaal, techniek en een zekere handigheid. Natuurlijk kunt u zich dat laatste aanleren, verstandig om dit dan eerst te oefenen op een minder zichtbare plaats.

 

 

Buitenschilderwerk – Vraag eerst offerte aan voor u zelf begint.

Voor buitenschilderwerk moet u zich goed bedenken of u dit zelf wel wilt doen. Niet alleen is dit een grote klus, maar ook heeft u vaak niet de benodigde materialen (steigers/ladders) e.d voor handen. Een gratis schilder offerte is daarom een goed keuze, u vraagt gratis en vrijblijvend offertes aan van een schilder bij u in de buurt. U kunt zo eenvoudig schilders prijzen vergelijken en uitrekenen of zelf doen echt wel zoveel voordeliger is.