Wat kost een Schilder – Uurtarief en Schilders prijzen.

Wat kost een schilder? een vraag die niet altijd één, twee, drie beantwoord kan worden. De kosten hangen van een aantal factoren af, gaat het om buitenschilderwerk of binnenschilderwerk.

Uurtarief schilder.

wat kost een schilderAls u voor uw schilderwerk een schildersbedrijf wilt inschakelen, dan moet u rekenen op een gemiddeld uurtarief tussen de € 30,- en € 50,- .

Dit uurloon kan sterk variëren tussen verschillende schilders en is vaak afhankelijk van vraag en aanbod. Heeft de schilder in uw regio veel werk dan zal hij de prijzen niet verlagen, maar is er minder werk dan hanteren sommige bedrijven een lager uurtarief voor hun schilders.

Wat kost een schilder – Vergelijk & Bespaar.

Zoals hierboven al vermeld het uurtarief schilder varieert soms sterk, en daar kunt u als consument slim van profiteren. U kunt namelijk snel en eenvoudig schilder prijzen vergelijken en zo de goedkoopste schilder in uw regio vinden.

Hoe werkt het?

 1. Met 1 formulier vraagt u gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders bij u in de regio.
 2. Binnen een paar dagen, krijgt u een kostenoverzicht.
 3. U vergelijkt thuis welke schilder het goedkoopst is.

Hoe verder.

 1. U kunt nu besluiten om te reageren op één van de offertes.
 2. Besluit u om het schilderwerk toch niet te laten uitvoeren. Geen probleem elke aanvraag is kosteloos en vrijblijvend ( ook als u niet reageert op één van de offertes)

Waarom een schilders offerte aanvragen

1 U bent niets verplicht U vraagt gratis en vrijblijvend offertes aan bij verschillende schilders. U ontvangt vrijblijvend schilders prijzen. U reageert wel of niet, de keuze is aan uzelf. U bent niets verplicht.
2 U kunt beter kiezen
             +
U kunt kosten besparen
Door verschillende aanbieders te vergelijken, krijgt u een beter inzicht in de schilders kosten. Zo kunt u eenvoudig het uurtarief en overige kosten vergelijken.
3 Snel & Eenvoudig

 

Met 1 aanvraagformulier kunt u bij maximaal 6 schilders een offerte aanvragen.

Het invullen van het offerte formulier kost gemiddeld enkele minuten.

U krijgt snel & eenvoudig met 1 formulier een overzicht wat de kosten van uw schilderwerk zijn.

gratis schilders offertes

Uurtarief schilder – Extra informatie.

Hieronder geven we extra informatie over het uurtarief schilders en schildersbedrijven tarieven. De meeste schildersbedrijven maken gebruik van 2 soorten tarieven of men hanteert een uurtarief of men geeft de prijs weer in kosten per vierkante meter.

Waarom verschil in tarieven, eigenlijk komt het hierop neer dat grote oppervlakken zoals plafonds, wanden of buitengevels relatief eenvoudig te schilderen zijn. En hiermee is voor een schilder ook gemakkelijker aan te geven wat de prijs per m² wordt.

Bij schilderwerk waarbij een schilder minder snel en nauwkeuriger moet werken zoals kozijnen, ramen, trappen en deuren schilderen, hanteert men vaak een uurtarief. Om alvast een idee te krijgen wat de schilders prijzen zijn geven we hier een globaal overzicht.

Wat kost een schilder – Voorbeeld projecten.

We kunnen geen exacte prijsopgave geven, maar gemiddeld kunt u ervan uitgaan dat onderstaande prijzen een goede leidraad zijn. We raden zeker aan om een gratis offerte aan te vragen, omdat prijzen soms enorm verschillen.

Binnenschilderwerk: [Prijs incl. verf, materiaal en btw]

 • Binnenschilderwerk per m² [ € 25,- tot € 40,- ]
 • Schilder Uurtarief binnenschilderwerk [ € 30,- tot € 45,- ]
 • Sausen per m² [ € 10,- tot € 15,- ]
 • Spuitwerk per m² [ € 5,- tot € 12,- ]

Buitenschilderwerk: [Prijs incl. verf, materiaal en btw]

 • Buitenschilderwerk per m² [ € 30,- tot € 45,- ]
 • Schilder Uurtarief buitenschilderwerk [ € 40,- tot € 50,- ]

Geef u voorkeur duidelijk weer.

Nu u deze gegevens heeft gelezen over wat kost een schilder en weet dat er meestal 2 tarieven worden gehanteerd, is het raadzaam om te bepalen wat u het liefst wilt.

Bij een schildersprijs per m² is het verstandig om samen met het schildersbedrijf precies na te gaan hoeveel vierkante meter er geschilderd moet worden. Zo voorkomt u dat er achteraf onenigheid ontstaat over het schilderwerk en de kosten. Zet alles van te voren op papier zo voorkomt u teleurstellingen.

Als het uurtarief schilder wordt opgegeven, dan is de eerste vraag die u aan de schilder moet stellen. Hoeveel uren heeft men nodig voor het schilderwerk, het is nog beter om een vaste prijs af te spreken met het schildersbedrijf. U loopt dan geen kans op hogere kosten achteraf.